maanantai 14. toukokuuta 2012

Ravinteli Bertha


Juhlistimme hääpäiväämme syömällä Ravinteli Berthassa viime viikolla. Ravintola on ollut Tampereella jo pari vuotta, mutta sattuneesta syytä emme ole päässeet aiemmin käymään siellä. 

Ravintolan konseptihan on yksi hinta koko menulle, muutama vaihtoehto ruokalajeille. Myös juomat saa pakettihintaan 30€ lasi kuoharia ja lasi viiniä jokaiselle kolmelle ruokalajille. Ja juuri tuo viinipaketti tekee kokemuksesta upean! Jokainen ruokalaji oli itsessään hieno, mutta viinin kanssa erinomainen!

We celebrated our anniversary at the Ravinteli Bertha in Tampere. It is a relaxed gourmet restaurant, promoting local food and good wine. The price for the 3-course menu is set, and you can select each course out of 3 options. You can also buy a wine package, a glass of sparkling wine + a glass of recommended wine with each course. The wine package is what made our experience at the restaurant unforgettable!


Alkupalaksi söin parsaa kananmunalla ja hollandaise-kastikkeella. Kananmuna oli keitetty 68-asteessa, ja jotenkin kummasti saatu keltuainen kiinteäksi ja valkuainen löysäksi. Hollandaise-kastike oli vaahdotettua ja todella hyvää. Kaiken kruunasi kuitenkin tuo pohjalla ollut vihreä yrttikastike! Tälle alkupalalle antaisin korkeimman arvosanan, jos kysyttäisiin!


Pääruoaksi sain turskaa (ainoa ei-liha-vaihtoehto). Annos oli kyllä hyvä, mutta minun makuuni liian suolainen (myös naapuripöytä valitti samaa) ja fenkoli liian etikkaista. Ehkä lihansyöjän makuun tehtyä? Turska myös on uhanalainen kala, sitä ei saisi syödä :-(
Sinänsä hauskaa että tuo vaalea kala+fenkoli on yksi minun juhla-ateria-bravuureistani. Tuollaisen kastikkeen kun vielä oppisin tekemään, sitten voisin sano olevani melkein gourmet-tasoa!


Jälkiruuaksi valitsin raparperi-vaihtoehdon. Annos olikin todella monipuolinen, ihanan vaaleanpunaisia raparperin paloja, rapeaa kaurakeksiä,  valkosuklaamoussea, raparperitorttua ja jotain punaista kastiketta. Nam nam! Raparperi on meidän lempiruokia, pitäisi opetella tekemään siitä jotain muutakin kuin kiisseliä ja paistosta. 


Kaiken kaikkiaan siis hieno kokemus, voin suositella. Palvelu oli ystävällistä, tehokasta ja toimivaa. Hauskaa myös, he vaihtoivat kesken illan Suomen pelipaidan päälle, kun matsi alkoi (eivät sentään näyttäneet sitä telkassa). Hinta-laatusuhteeltaan erityisesti Tampereen parhaimmistoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti