tiistai 17. tammikuuta 2012

Pienet Tarte Tatinit sienistä

Uudenvuoden juhlissa tarjoiltiin alkupalaksi näitä Koti ja Keittiö lehdestä napattuja herkkupaloja. Samankaltaisen tortun voi tehdä myös pelkällä punasipulilla ja piirakkataikinalla. Kuvaa nyt ei ole, kun unohtui juhlan häiskeessä...

Tarte Tatinit
12 kpl

1 pkt voitaikinalevyjä (voisikohan nämä tehdä myös rahkavoitaikinasta?)
Täyte:
500g herkkusieniä
2-3 valkosipulin kynttä
1 punasipuli
4rkl voita
3 rkl ruokokidesokeria
1 dl balsamiviinietikkaa
ripaus merisuolaa
rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun:
150g pehmeää vuohenjuustoa
1/2 dl maustamatonta jugurttia tai ranskankermaa
Koristeluun:
lehtipersiljaa

Puhdista ja viipaloi herkkusienet, kuori ja henonna sipulit. Sulata voi pannulla. Laita sienet ja sipulit pannulle ja käääntele hetki. Lisää sokeri, balsamiviinietikka, suola ja mustapippuri. Paista käännellen kunnes seos karamelisoituu. Jaa sieniseos muffinssivuokiin.

Ota voitaikinalevystä sopivan kokoisia pyörylöitä, ja paina se sieniseoksen päälle. Pistele pohjat haarukalla, ja paista uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa piiraat.

Notkista vuohenjuusto jugurtilla. Laita nokare vouhenjuustoa piiraiden päälle ja koristele lehtipersiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti