torstai 5. tammikuuta 2012

Punajuuripihvit

Uudenvuoden mökkeilystä jäi meille (muun ruuan ohessa) käsiin kasa punajuuria. Niistähän voi tehdä kaikkea hyvää, ja ensimmäiseksi tuli mieleen Lindströmin pihvit. Tai oikeastaan sovellus niistä, useimmat reseptit tuntuivat käyttävät etikkapunajuuria, kun minä taas tykkään näistä tuoreista. Samalla rytäkällä saa näppärästi tehtyä sekä jauhelihallisia että lihattomia pihvejä.



Emilian ja äidin punaiset herkut

3 punajuurta
1,5 dl korppujauhoja
1 prk kermaviiliä
1 dl kauramaitoa ja/tai punajuurten keitinlientä
0,5 dl kuivattuja keittojuureksia
rakuunaa
valkopippuria
400g jauhelihaa

Keitä punajuuret kypsiksi (vajaa tunti) ja raasta. Laita kurppujauhot, kermaviili ja neste hetkeksi turpoamaan. Lisää punajuuret ja mausteet, ja nestettä tarpeen mukaan. Ota tässä vaiheessa halutessasi kolmasosa erilleen, tästä tehdään lihattomat pihvit. Sekoita sitten loppuseoksen joukkoon jauheliha. Muotoile molemmista seoksista sopivan kokoisia pihvejä, ja laita uuniin paistumaan (200 astetta, n 20 minuuttia). Jos haluat, voit laittaa siivun vuohenjuustoa pihvien päälle loppuvaiheessa (nam nam).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti