perjantai 18. marraskuuta 2011

Lihapullia


Vaihteeksi ruoka-aiheinen postaus. Nämä minilihapullat olivat suksee, sormiruokailija veteli niitä antaumuksella. Pysyivät myös hyvin kasassa, vaikkei kananmunaa ollutkaan mukana. Perunamuusi ei sitten kelvannutkaan (isäkin nyrpisteli nenäänsä kun se oli kauramaidon ja rypsiöljyn kanssa tehty - kyllä voilla tulee parempaa). Seuraavaksi kokeilen laittaa sen perunan lihapullataikinaan, on sitten kompakti täysipainoinen ateria.

Ohje oli aika simppeli:

1 dl korppujauhoa (meillä ruis-sellaista)
1 dl kuivattuja keittojuureksia (nämä olivat kyllä vähän liian isoissa palasissa, eivät menneet pienen kurkusta alas)
2 dl kauramaitoa (tätä määrää voi vähän säädellä sopivan paksuuden saamiseksi)
400g jauhelihaa

Korppujauho ja keittojuurekset sekoitetaan kauramaitoon ja annetaan turvota varttin verran. Jauheliha sekoitetaan mukaan, ja sitten taikina pyöritellään palloiksi. Sormiruokailijalle pieniksi palloiksi, isälle isommiksi.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti