keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Daven aran villapaita

Appiukkoni tapaa vitsailla että koska neulon hänelle sen Aran-villapaidan. Minähän en niin isoon projektiin ryhdy, mutta jotain piti kuitenkin jouluksi tehdä. Tässä siis lämmikettä golf-mailalle, joulunpunaisena tietysti!




Pattern in English can be found from Ravelry.

Ohje:

Lanka: kaksinkertainen Novita nalle lanka
Puikot: 5
Tiheys: 17s/10cm (tämä ei ole niin tarkkaa, kunhan tulee riittävän iso - jos tiheytesi on suurempi, tee isompi koko)
Koko: iso (isompi)

Luo 32s(36s) ja neulo niillä 2o, 2n joustinta 4-5 cm.

1: neulo 4o =palmikko, 4n, punoskuvio* = 6s, 4n, 4o =palmikko, 1n, 9s (13s) helmineuletta (neulo näistä yksi lisäten langankierrosta), 1n.
2: neulo 22s samoin kuin edellisellä kierroksella, sitten 9s (13s) helmineuleena, eli toisin kuin edellisellä kierroksella, ja vielä 1n.
3: tee palmikot ja punoskuvio, muuten neulo kuten ed kierroksella - muista helmineule!
4: neulo kuten ed kierroksella, mutta muista helmineule.

Jatka neuloen punoskuviota kaavion mukaan, palmikon käännöt joka 4. krs ja lisäykset seuraavasti:
Tee lisäykset takana helmineuleen molemmissa reunoissa 12., 20., 24. ja 28. krs. Lisäksi lisää edessä punoskuvion molemmissa reunoissa 6. ja 16. krs:lla. Tämän jälkeen tee myös ylimääräinen kerros punoskuviota (lyhennetty kerros - neulo punoskuvio ja 1 n, käännä ja neulo kuvio nurjalta + 1n, käännä taas ja jatka neuloen koko työn ympäri). Toista lyhennetty kerros vähän ajan kuluttua. Esim täältä löytyy ohjeistus käännöskohtien tekoon. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta tuo työhön hiukan istuvuutta.

Kun punoskuvio on toisen pienen salmiakkikuvion alussa, aloita kavennukset. Neulo 2s yhteen joka 2. krs  takana molemmissa helmineuleen reunoissa, sekä edessä palmikoiden ja punoskuvion väleissä (yhteensä 4 s kaventuu kerroksella). Kavenna myös päättelemällä palmikot ja punoskuvio nätisti sopivassa välissä. Lopulta vedä lanka loppujen silmukoiden läpi ja kiristä.

TÄHÄN TULEE PUNOSKUVION KAAVIO KUNHAN SAAN SEN PIIRRETTYÄ.








1 kommentti: