keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Piparit

Joka paikassa kun touhotettiin että itse tehty piparitaikina on niiin paljon parempi kuin kaupan, oli minunkin pakko kokeilla. En ole varmaan koskaan itsenäisesti tehnyt piparitaikinaa, ja lapsenakin keskityin enemmän siihne syöntiin kuin itse leipomiseen. Löysin tämmöisen reseptin, jossa luvattiin että se toimii munattomanakin. Ja uhrasin projektille viimeiset kallisarvoiset voit, sitä kun ei kaupasta kuulemma nyt saa (kun ruotsalaiset karppaavat ja/tai käyttävät vain raaka-aineita minkä isoäiti tunnistaa). Ja tietysti tuunasin vielä vähän lisää...







1,5 dl  siirappia

1,5 dl  tummaa muscavado sokeria (mitä pelkkä "tumma sokeri" tarkoittaa, onko semmoista olemassa?)

200 g  voita

5 tl  piparkakkumaustetta

1 dl  veriappelsiini-ananasmehua (kun appelsiinimehua ei ollut kaapissa)

1 dl  ruokakermaa (onko sillä väliä käyttääkö kuohu vai ruokakermaa?)

2 tl  soodaa

7 dl  vehnäjauhoja

2 dl  ruisjauhoja


Hiukan maistuu taikina jotenkin vajaalta, taisi olla vähän laimistunut pussi piparakkumaustetta ja ehkei tuo sokeri ollut ihan oikeeta. Ja kait tuo ruisjauhokin vähän maistuu läpi. Kummallinen mehu sen sijaan ei maistu mitenkään. Mutta lapselle maittaa, ja itsellekin nyt totuttelemisen jälkeen oikein hyvin.

1 kommentti:

  1. tumma sokeri == ruokosokeria? Ainakin eri kuin muscovado.

    En oo ennen kuullut piparkakkureseptiä, missä olisi kermaa... Mutta kyllähän ruokakerma on laihempaa.

    Tunnustan, että tämä kuulostaa ihan liian terveelliseltä. Ruisjauhoja piparkakuissa?

    VastaaPoista