sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

simmarit sammarit - recycling

Lisää kierrätystä / More recycling...

Saman kaapin perukoilta löytyi punaiset sammarti, jotka aikoinaan ostin Vancouverista työmatkalla. Sammarti olivat usein päällä, myös eräässä vaikeassa työpalaverissa, jossa epähuomiossa leikkasin saksilla kolon housuihin. Miksi minä, aikuinen ihminen, leikin saksilla työpalaverissa on jäänyt unholaan, mutta reikä ei, vaikka sitä yritinkin paikata. Noh, herkullinen punainen väri on edelleen tallella, joten housut saivat uuden elämän lapsen mekkona ja käsityöpussina. 

My old cords (bought in Vancouver in 2003) got a new life as a dress for the Little Miss and a craft bag for myself. The cords were much loved, even though I once managed to cut a hole in them in a work meeting (why would I be playing with scissors in a work meeting?)


Housujen puntit olivat kivasti 70-lukulaiset, joten mekon muoto oli jo valmiina. Ei siis tarvinnut kuin ommella sivusaumat, muotokaitaleet hihoihin ja kaulukseen ja napinlävet. Ehkä vielä voisi jonkun kivan tasun tai kuvan laittaa mekon rinnuksiin. 



Pussukka syntyi housujen yläosasta, ompelin vain kavennussauman haaravälin kohdalle, jotta muoto tuli pyöreäksi ja vetoketju katosi kuvasta. Pohjaksi ompelin pyöristetyn suorakaiteen. Saksin vyötärökappaleen pois ennen kuin keksin että siitä olisi voinut tulla nauhakuja, joten ompelin yläreunaan toisesta kankaasta kapean kappaleen. Sopiva nyöri on vielä hakusessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti