lauantai 7. heinäkuuta 2012

Grillin vesille lasku


Saimme ihania ystäviä kylään, ja sitä myöten sen odotetun tekosyyn ostaa grilli. Sade alkoi juuri kun aloimme koota grilliä, joten ulkona syömisen sai unohtaa. Onneksi on kuitenkin katos, jonka alla saattoi grillata (kunhan se grilli saatiin kasaan...). 
Päivällisvieraista on ilo monellakin tavalla, joista yksi on uusien reseptien kokeilu. Nyt grillasimme tandoorilohta, jonka reseptin olen löytänyt Yhteishyvän ruokaliitteestä jo vuosia sitten. Marinaadiin laitetaan maustamatonta jugurttia, öljyä, valkosipulia, inkivääriä, kurkumaa, paprikaa ja kardemummaa ja lopputuloksena on ihanan keltainen ja todella herkullinen lohi!

Uusina resepteinä kokeilimme kapris-relissiä halloumi juuston päälle ja yhdessä tuumin totesimme yhdistelmän loistavaksi. Kokonaisuus on tästä Avocan keittokirjasta, josta olemme monia muitakin herkullisia reseptejä löytäneet.




Toinen kokeilu (yhtä lailla onnistunut) on sekin Yhteishyvän reseptejä, joskus aikoinaan talteen leikattu. Kuskus-salaatti, johon tulee mansikkaa, sipulia ja inanen chiliä. Reseptissä oli myös verigreippiä, joka meiltä nyt jäi pois. 



Grillimestarin luomus ja suuri herkku on paprikalohko serranon kinkkuun käärittynä. 


Kaiken kaikkiaan onnistunut ilta ja ostos. Lisää tälläistä kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti