maanantai 4. heinäkuuta 2011

Keppejä vauvalle

Italiassa lapsemme innostui "kepeistä" eli Grissineistä. Ne sopivat hyvin lapsen käteen, ja niitä oli mukava syödä omaan tahtiin. Vanhemmatkin saivat syödä rauhassa kun vauva mutusteli leipää tyytyväisenä. Valmiissa grissineissä on tietysti suolaa, joten nyt kun siitä leivästä jo aika paljon päätyy vatsaan, täytyi kehitellä oma resepti.



1 dl lämmintä vettä
1 tl kuivahiivaa
1 rkl oliiviöljyä
1/2 dl vehnäleseitä
n. 2 1/2 dl vehnäjauhoja
4 salvian lehteä, silputtuna



Sekoita kuivahiiva ja vesi, ja anna seistä n 10 minuuttia (kunnes neste kuplii). Sekoita joukkoon oliiiviöljy, silputtu salvia ja vehnäleseet. Alusta nyt vehnäjauhot sekaan vähän kerrallaan, kunnes taikina on mukavan kimmoisa ja irtoaa astian reunoista ja käsistä. Jätä taikina nousemaan kostean pyyhkeen alle n. tunniksi. Leivo sitten taikinasta patukoita käsissä pyöritellen. Annoksesta tulee n. 8-10 keppiä. Nostata niitä vielä hetki, ja paista sitten uunissa 200 asteesa n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti