lauantai 30. heinäkuuta 2011

Perushuttua vauvalle

Jonkin aikaa on nyt reseptia hiottu ja testailtu erilaisilla mausteilla, ja tassa tulos. Pikkuinen ryhtya syomaan hyvalla ruokahalulla, sen jalkeen kun keksin tuon suurustamisen. Alla olevalla ohjeella tulee 2-3 annosta, vahan lapsen ruokahalusta riippuen.

1 sipuli tai patka purjosipulia
rypsioljya
1 porkkana
2 perunaa
vetta
2 rkl jauhelihaa
2 laakerinlehtea
timjamia (mieluiten oksa tuoretta timjamia)
mustapippuria
1 rlk vehnajauhoa
0,5 dl kylmaa vetta

Kuullota sipuli oljyssa. Lisaa kuorittu ja paloiteltu porkkana seka vetta niin etta palaset peittyvat. Anna kiehua hetken aikaa ja lisaa sitten perunan palat ja timjami seka mustapippuri. Anna kiehua kunnes juurekset ovat lahes kypsat. Lisaa jauheliha ja keita muutama minuutti. Soseuta peruna ja porkkanat (perunanuijalla tulee sopiva koostumus yli 8kk-vauvalle). Sekoita vehnajauho kylmaan veteen ja lisaa se lorottamalla ruokaan, koko ajan sekoittaen. Kiehauta, edelleen sekoittaen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti