keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Siikliä!

Yksi kesän suurimmista herkuista on uudet perunat. Mutta ei mikä tahansa uusi peruna vaan Siikli. Tämä on yksi harvoista kotoa perityistä ruoka-addiktioista, isäni ei muuta suostunut kesällä syömään. Pitkin hampain minäkin muita uusia perunoita syön. Parhaimmillaan se tietysti on vasta maasta kaivettuna. Toriltakin voi saada melko tuoretta, mutta yleensä kaupassa ostetussa on jo paksu kuori ja vähän kuivahko maku.
Maultaan siikli on ylivoimaisen hyvä, kelpaa jopa kylmänä. Illalla keitän perunoita, ja jämistä teen sitten itselleni lounaan seuraavana päivänä. Tässä tämän päiväinen kokeilu.

Kevätsalaatti

Kylmiä siikli-perunoita
Kevätsipulia
Kesäkurpitsaa (kuorimaveitsellä tehtyinä siivuina)
Oliiviöljyä
Mustapippuria
Dijon-sinappia
Korianteria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti