Banaanikakku (tai banana bread, kuten amerikkalaiset sitä kutsuvat) on vähän terveellisempi kakku, lähes sopiva lapsenkin välipalaksi. Tosin meidän lapsi haluaa syödä banaanin tuoreena, ei uuniin kautta kierrätettynä! Netistä löytyy tietysti reseptejä yllinkyllin, mutta munattomia hiukan vähemmän. Tässä minun sovellukseni, joka on mukavan raikas!
1,5 dl sokeria (vaikka ruokosokeria)
3 banaania (mielellään hiukan ylikypsää)
50g sulatettua voita
1 dl luonnonjugurttia
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl grahamjauhoja
1 tl soodaa
1 dl pähkinää (esim sachew tms) murusina
Muussaa banaani ja sekoita joukkoon sokeri, jugurtti ja pähkinät. Sekoita jauhot ja sooda ensin keskenään, ja sitten banaanisekoitukseen. Viimeiseksi lisää voisula. Paista uunissa 175 asteessa n 1/2 tuntia, jos teet ohuen kakun (isoon vuokaan) tai kauemmin jos kakkusi on paksumpi. Perinteisesti tikun pitäisi tulla kuivana ulos!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti