tiistai 20. syyskuuta 2011

Karhuperheen illallinen

Kun perheessä kaikki syövät vähän eri spekseillä, on ruuanlaitto joskus vaikeaa. Joskus taas saa sovitettua vaatimukset yhteen ja tehtyä muutamasta komponentista kaikille sopivat annokset. Niinkin yksinkertainen ruoka kuin makaronilaatikko on vaikea jos yhdelle ei käy muna eikä maito, eikä vielä soijakaan, ja toinen ei suostu syömään lihaa. Ja sitten on vielä se kaikkiruokainen nälkäinen urheilija...

Hiukan pähkäiltyäni, sain optimoitua toteutuksen jakamalla sen kolmeen monikäyttöiseen osa-alueeseen. Lisäksi jää muutama minitaski, jotka tehdään just-in-time laatikoita kootessa.

1. Keitä makaroni. Yksi pussi makaronia keitettynä hyvin vähässä suolassa sopii kaikille.
2. Keitä liemi, joka sopii soijarouheen maustamiseen ja maidottoman laatikon nesteeksi. Liemeen tulee sipulia, valkosipulia ja  purjoa, sekä mausteeksi laakerinlehti, maustepippuria, lipstikkaa, timjamia ja salviaa. Soijarouhe maustetaan ja turvotetaan liemessä n. 20 minuuttia.
3. Paista jauheliha joka sopii molemmille lihansyöjille. Mausteeksi laitoin hiukan sipulia ja porkkanaraastetta, sekä mustapippuria.

Laatikoiden kokoaminen:
Isäkarhun laatikkoon siis makaronia, jauhelihakastiketta, munamaitoa ja päälle juustoraastetta.
Äitikarhun laatikkoon makaronia, liotettua soijarouhetta, sekä lientä ja maitoa, ja tietysti juustoraastetta.
Pikkukarhun laatikkoon makaronia ja jauhelijakastiketta, sekä lientä, johon on sekoitettu hieman perunajauhoa.


Lopputulos oli makoisa, kaikille maistui hyvin. Seuraavalla kerralla pitää muistaa laittaa pikkulaatikkoon enemmän nestettä, se kun haihtuu pienestä määrästä ruokaa hyvin nopeasti kuumassa uunissa. Perunajauhoa pitää myös laittaa enemmän, tai sitten kokeilla josko maissijauho toimisi paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti