tiistai 27. syyskuuta 2011

Tuunatut lampunvarjostimet - erään ikuisuusprojektin tarina

Haaveilin ihanista paperinarusta neulotuista lampunvarjostimista, mutta sisareni kokemuksesta (somet menevät kuulemma hajalle) viisastuneena pidättäydyin projektista, kunnes keksin neuloa juuttilankaa, joka näyttää vähän samalta. Kirpputoreilta (tai osto-ja myyntiliikkeestä ja SPR:n Kontista) löytyivät vanhat lamput, toinen kattoon ja toinen pöydälle), joiden varjostimet olivat kaameat, mutta runko tyylikäs. Kattolamppu on roikkunut katossa jo monta vuotta, mutta jalkalamppu on jäänyt odottamaan parempia aikoja. Juuttilankaakaan ei ole ilo neuloa, se on karheaa, ja pölyää kovasti! Nyt osana kaapin tyhjennysprojektia ihana haltijakummi lupasi (korvaukseksi saamistaan langoista) neuloa minullekin jotain. Ensimmäinen työ on siis tämä jalkalampun varjostin. Ihanaa!



Kuvat ovat samalla myös tutkielma kameran valkotasapainotoimintoon... Ylemmissä kuvissa kellertävältä näyttävä lanka on siis oikeasti aika valkoista, kuten alla näkyy. Valkoinen ympäristö tekee kameran silmissä vähemmän valkoisesta harmaata tai keltaista.


Ja tältä se lamppu näyttää illalla! Tunnelmallista, eikö totta?




2 kommenttia:

  1. Kiva idea on neuloa lampunvarjostin. :)

    VastaaPoista
  2. Sain idean itse asiassa vuosia sitten Kädentaidot messuilla, jossa Pirkanmaan Taito-kauppa myi paperinarusta neulottavaa varjostin-tarvikepakettia (se vaan oli paljon pidempi putkilo, jonka sisään laitettiin jouluvalot - tosi hieno kyllä). Paperinarun neulominen vaan on niin tuskallista, että vaihdoin juuttilankaan...

    VastaaPoista