maanantai 26. syyskuuta 2011

Sitruunaa ja puolukkaa


Viikonloppuna juhlittiin lapsukaisen syntymäpäiviä. Kakun (josta lisää tuonnempana) lisäksi oli tarjolla aikuisempaan makuun Jamie Oliverin isoäidin Lemon Drizzle Cake, ja terveellisenä vaihtoehtona ruis-puolukka-muffinit (rypsiöljyyn leivottuna lähes superfoodia).

Jamien kakku oli hyvin sitruunainen, mutta ehkä vähän liian makea. Kokeilen sitä kyllä toistekin (varsinkin unikonsiemenet ovat kakussa aivan ihania), mutta taidan jättää sen sitruuna-sokeri-kostutuksen väliin. Tai ainakin vähentää sokerin määrän minimiin...

Nuo muffinit ovat alunperin Yhteishyvän ruokaliitteestä, mutta tuunasin ohjetta vähän, kun halusin taas kananmunatonta.

Superterveelliset ruis-puolukkamuffinssit

2 dl maustamatonta jugurttia
1 dl rypsiöljyä
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruishiutaleita
1 1/2 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl puolukoita

Sekoita kuivat aineet. Lisää sekoitettu jugurtti ja öljy, sekä viimeiseksi puolukat. Jaa takina muffinssivuoksiin (12 kpl) ja paista 180 asteisessa uunissa n 15 minuuttia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti