perjantai 28. lokakuuta 2011

Primavera Risottoa äidille ja tyttärelle




Vaikkei kevät olekaan, tänään teimme lounaaksi kevätrisottoa (kun kaapista ei muuta löytynyt kuin herneitä...)!

Risotto Primavera


2 sipulia
n. 200g Arborio riisiä
n. 6 dl kasvislientä
vajaa pussi pakasteherneitä
tuoretta minttua
mustapippuria

Kuullota sipuli voissa, ja lisää riisit koko ajan sekoittaen (palaa helposti pohjaan). Muutaman minuutin jälkeen nosta lämpöä, ja ryhdy lisäämään kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Lientä lisätään pikkuhiljaa, sitä mukaa kun se haihtuu (tai oikeastaan imeytyy). Kun riisit ovat pehmeitä (n. 15 minuuttia), lisää herneet ja mustapippuri. Anna olla liedellä vielä hetki, ja lisää sitten silputtu minttu ja tarjoile.

Minä lisäsin vielä tyttärelle hiukan kananpalasia, ja itselle juustoraastetta (Puritaanit laittaa parmesania, minä laitoin oltermannia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti