sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Retroilua sairastamisen lomassa

Cheeky Monkey mekko
Päivän suurin saavutus oli joulukortti-idean testaaminen (idea tuli aamuhämärissä). Nyt pitää enää hioa yksityiskohdat ja sitten ruveta tehtailemaan. Kuvaa en tietenkään vielä julkaise täällä :-)

Mutta hyvänä kakkosena tulee ylläoleva Cheeky Monkey mekko. Kaava on Suuri Käsityö-lehdestä, vuodelta 2001. Aika paljon kavensin, ja se on silti aika leveä. Muoti on lastenvaatteissakin muuttunut paljon kymmenessä vuodessa. Napit vielä puuttuvat, varastoista ei kumma kyllä löytynyt tummanruskeita. Hattuhan tähän on jo!

Toinen projekti jäi vielä pahasti kesken. Samaisesta lehdestä nappasin haalarin kaavan, tarkoituksena muokata siitä meandi-tyyppinen suora velourhaalari. Sellaista en nimittäin SK:stä löytänyt, edes 2010 numeroista. Pitäisi varmaan ostaa jokunen Ottobre, niin saisi vähän muodikkaampia kaavoja. Hiukan meni sitten pieleen, olisi pitänyt huomata että tuossa on noita rypytyksiä todella paljon, jopa kainaloissa. Niinpä kokoa 80cm oleva haalari on nyt lähempänä kokoa 100cm. Mutta onneksi jätin pituutta puntteihin ja olkaimiin, jotta on edes sopusuhtainen. 



Yritän kuitenkin tehdä projektin loppuun, kunhan saan sopivaa punaista resoria tms, jolla huolitella nuo reunat. Ja ehkä joku kiva (yksivärinen) kuvio tuohon rintaan, jos se vaikka rauhoittaisi kuosia. Hauska juttu muuten, ideoita netistä etsiessäni löysin samaa aitoa retrokangasta, eri värisenä vain!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti