tiistai 16. elokuuta 2011

Kummeliturskaa

Nyt sitten olen vihdoin syonyt (ja kokannut) Kummelia. Kala on siis Hake englanniksi, ja ihan ok makuinen valkoinen kala. Reseptina on paikallisen osuuskaupan mainoslehdesta napattu "Herb crusted hake", jalleen hiukan muokattuna. Tarjoilin kalan sitruunalla maustetun perunamuusin ja paahdettujen juuresten kanssa. Tassa se minun versioni (ja lopussa viela parannusehdotuksia).

1 kala filee (kahdelle hengelle)
n. 4 viipaletta leipaa muruina
2 rkl tuoreita silputtuja yrtteja (esim tilli, persilja, timjami)
50g sulatettua voita
1 luomusitruunan kuori raastettuna
1 dl raastettua juustoa (ainakin cheddar toimi hyvin)

Laita kala uunivuokaan ja ripottele paalle suolaa ja mustapippuria. Sekoita kulhossa leivanmurut, yrtit, sitruunankuori, raastettu juusto ja sulatettu voi, ja sekoita hyvin. Levita kuori kalan paalle ja paista uunissa (180 astetta) n. 20 min, kunnes kala on kypsa ja kuori mukavan rapea.

Seuraavaksi kokeilen vahan terveellisempaa versiota, korvaamalla voin oljylla. Leivanmurut aion myos jauhaa pienemmaksi, kokeilen josko leivan kuivattaminen ensin auttaisi. Ja varmaan normaali vaalea leipa murenee paremmin kuin paahtoleipa. Yrtteja voisin ehka laittaa enemmankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti