Nyt on kakut tehty ja syoty, ja leivontaprosessin poikkeamat otettu opiksi.
Oma kakku oli siis suklaa-vadelmakakku. Pohjana oli munaton kakkupohja, suklaalla hoystettyna (2 rkl kaakaojauhetta ja margariinin sijasta sulatettua voi-suklaa-seosta). Pohja oli oikein hyva ja sopivan kostea itsellaankin. Kakkuvuuan puuttuessa tein pohjan epatasaiselle uunipellille, mista johtuen tuo oikea etukulma vahan notkahti.
Taytteeksi tuli ensimmaiseen kerrokseen banaanirahkaa ja toiseen suklaamoussea ja siirapissa sailottyja vadelmia. Molempiin kerroksiin tuli myos todella makeaa vadelmahilloa. Lopputuloksena oli siis hyvin makea kakku. Kolmantena paivana oli maku tasaantunut sopivaksi.
Koristelu meni sitten reilusti pieleen, mutta oppia ika kaikki. Suklaakuorrutus (kinuskikissan ohjeella, tummaa suklaata kayttaen) oli aika paksua, ja jaakaapissa jahmettyi ja harmaantui ikavan nakoiseksi. Valmis vadelmakastike lillui suklaan paalla ikavasti, eika kiharainen koristeraitani jaanyt pysyvaksi, vaan kasaantui lammikoiksi. Ja laiskuuttani en jaksanut pursottaa kermaa, vaan latkin sen reunoille veitsella.
Mutta maku oli aikuiseen makuun oikein hyva, ainakin seuraavana paivana. Ja nopeasti se kakku havisi, joten ei tarvinnut ulkonakoakaan ihmetella pitkaan.
Banaanirahka
2 kypsaa banaania
1/2 prk rahkaa
1/3 prk kermaa vatkattuna
Suklaamousse
100g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl creme fraichea
1 dl kermaa vatkattuna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti