tiistai 23. elokuuta 2011

Synttarikakku II

Toinen kakku oli lankomiehelle, joka ei kauhean makeasta valita. Taytteeksi valitsin sitruunakastikkeen ja mustikan (joka on synttarisankarin suosikki seka terveydellisista etta herkullisuussyista).

Pohjana oli jalleen munaton kakkupohja, ilman suklaata (soseena omena-mansikka-mustikkasosetta, ja nesteena vichya). Nyt sain lainaan ihanan sydamen muotoisen kakkuvuuan, ja puolitoistakertaiselle ohjeella tuli juuri sopivan paksu kakku. Paistoaika tosin oli aika pitka, ja keskusta saattoi jaada viela hiukan kosteaksi, mutta tama pohja on muutenkin erilainen kuin normaali kakkupohja, joten se ei haitannut makua. 

Taytteeksi siis tuli aidin sitruunakastiketta ja mustikkahilloa seka tuoreista mustikoista tehtya sosetta. Kuorrutus oli taas suklaata, talla kertaa hieman notkeampaa (laitoin enemman kermaa), joten pinnasta tuli tasainen ja melko kiiltava. Viime kerrasta oppineena tein kuorrutuksen vasta vahan ennen tarjoilua, enka laittanut kakkua enaa kylmaan. Koristeeksi poikien toiveesta lapsuuden kakkujen smarties-karkkeja. Retrovarit ovat minun valintani. 

Sitruunakiisseli (yhdesta annoksesta tulee reilusti yksi kakkukerros)

2dl vettä
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 1/2 dl sokeria
2 rkl maissijauhoa
nokare voita


Kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna kiehua pari minuuttia. Kiisseli tiivistyy vielä jäähtyessään, mutta jos se näyttää kovin löysältä, voi maissijauhoa lisätä hieman (sekoitettuna pieneen tilkkaan vettä).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti