Aina joskus jää banaani syomättä, eikä ruokaa ole kiva heittää roskiin. Jokin aika sitten keksin, että sen banaanin voi pakastaa pilkottuna, ja käyttää sitten smoothieen joku sunnuntaiaamu. Jäätynyt banaani tuo smoothieen mukavaa jäätelomäistä makua ja tuntua. Banaanin lisäksi tarvitaan jugurttia (itse suosin maustamatonta) ja sitten mitä vaan marjoja tai hedelmiä. Nam nam.
Nyt loysin toisen käyttokohteen niille banaaneille (jos niitä on useampi kuin yksi): amerikkalaisten suosikki Banana Bread. Leipa (tai siis herkku) oli hyvaa, ja vissiin verrattain terveellistakin, kun banaani makeuttaa, eika sokeria tarvita niin paljoa. En kuitenkaan linkita reseptia tahan, koska kakku jai tahmaiseksi keskelta. Johtuuko se taikinan liiasta kosteudesta vai painosta (eli liiasta jauhosta)? Yritan siis uudelleen ja julkaisen sitten ehka joskus oman sovellukseni.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti